Leukste Eenvoudige Dobbelspellen van 2021 – Onze Top 5

by | 24 aug 2021

Home » Speelgoed » Leukste Eenvoudige Dobbelspellen van 2021

Judith

Op zoek naar de leukste eenvoudige dobbelspellen van 2021?

Ben je op zoek naar de leukste eenvoudige dobbelspellen van 2021? Wij hebben onderzoek gedaan naar de meest populaire eenvoudige dobbelspellen en onze favoriete eenvoudige dobbelspellen op een rij gezet. Ik hoop dat je inspiratie kunt op doen uit deze lijst zodat jijzelf de beste keuze kunt maken.😃

Leukste Eenvoudige Dobbelspellen van 2021

De leukste eenvoudige dobbelspellen van 2021 in een oopopslag

Voordat we verder duiken in de wereld leukste eenvoudige dobbelspellen van dit moment zal ik je in een korte oogopslag laten zien wat de beste keuzes zijn:

Leukste Eenvoudige Dobbelspellen van 2021

1

Qwixx - Dobbelspel

White Goblin Games

2

Keer op keer - Dobbelspel

999 Games

3

Regenwormen - Dobbelspel

999 Games

4

Clever - Dobbelspel

999 Games

5

Perudo - Dobbelspel

Zygomatic Board Game Studio

De leukste eenvoudige dobbelspellen van 2021 op een rij

We gaan nu de beste keuzes één voor één bespreken. We vinden het daarin belangrijk dat we ook de ervaring van andere mensen betrekken. Want wat is immers een betere test dan iemand anders die het product al eens gebruikt heeft! Laten we verder gaan in ons onderzoek!

1. Qwixx - Dobbelspel

Populairste eenvoudige dobbelspel 😍

White Goblin Games
Product informatie
Bij Qwixx hoef je niet op je beurt wachten - iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten! Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Qwixx kan in twee minuten worden uitgelegd en is spannend tot de laatste worp! Dobbel mee en laat je aansteken door de Qwixx-koorts! Eigenschappen: • Winnaar en genomineerd voor diverse (internationale) spellenprijzen • Eenvoudig dobbelspel voor elke gelegenheid en met ieder gezelschap • Zeer korte spelregels: in één minuut uit te leggen en daarna te spelen • Een worp heeft steeds invloed op alle spelers, dus geen wachttijden • Vlot en verrassend spannend dobbelspel. Je wilt meteen nog eens spelen • Een klein doosje... een ideaal cadeau Inhoud: - 6 dobbelstenen - 1 scoreblok - spelregels Geschikt voor 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar. Het Qwixx dobbelspel is uit te breiden met Qwixx Mixx met 2 nieuwe varianten voor nog meer speelplezier. Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2013 - Categorie 9-11 Jaar Genomineerd Spiel des Jahres 2013 Winnaar Nederlandse Spellenprijs 2014

Benieuwd naar de ervaring van Freddy met dit dobbelspel?

Zojuist voor het eerst Qwixx gespeeld. De regels zijn eenvoudig en je bent snel aan het spelen. Om het spel goed te doorgronden zul je het echter veel vaker moeten spelen! Het biedt veel meer dan de bekende dobbelspellen omdat de keuzes die je maakt echt van invloed zijn op de rest van het spel. De interactie die je hebt met je medespelers is veel groter dan bijvoorbeeld bij yahtzee. Je hoeft niet op je beurt te wachten maar iedereen speelt mee. Het heeft iets weg van een strategische vorm van bingo! Ook de speelduur is een pluspunt, een potje duurt gemiddeld een kwartier. Qwixx gaat bij mij in ieder geval mee op vakantie!
Freddy

Ervaringsdeskundige

2. Keer op keer - Dobbelspel

Best Beoordeelde eenvoudige dobbelspel ❤️

999 Games
Product informatie
Keer op Keer is een dobbel- en puzzelspel voor het hele gezin! Kruis vakjes op je speelveld aan om zo snel mogelijk kolommen en gelijkgekleurde gebieden te vullen. Elke beurt kies je een gedobbelde kleur en een gedobbeld cijfer. Die combineer je, waardoor je aangrenzende vakjes van de gekozen kleur mag aankruisen. Maak steeds de juiste keuze en probeer de door de andere spelers gewenste combinatie weg te nemen. Je keuzemogelijkheden stijgen als je je speelveld verstandig uitbreidt. Naast punten voor complete kolommen krijg je ook een bonus als je alle vakjes van 1 kleur hebt aangekruist. Het spel is afgelopen als een speler 2 complete kleuren heeft aangekruist. Wie heeft de meeste punten?

Benieuwd naar de ervaring van Femke met dit dobbelspel?

Heel leuk dobbelspel, wat je 'keer op keer' wilt spelen. Het is geen moeilijk spel dus na het lezen van de uitleg kun je snel beginnen. Je kunt er wat tactiek in bedenken maar je moet het ook vooral hebben van een portie geluk met de dobbelstenen. Makkelijk spel wat je snel op tafel legt. Handig ook dat er kleine stiften bij zitten en je dus meteen kan beginnen.
Femke

Ervaringsdeskundige

3. Regenwormen - Dobbelspel

Één van onze favoriete eenvoudige dobbelspellen 🙌

999 Games
Product informatie
Verzamel zoveel mogelijk wormen in dit snelle dobbelspel genaamd regenwormen. En lukt dat niet eerlijk, dan pak je ze gewoon van een ander af. Dit snelle compacte dobbelspelletje kun je op elk moment en overal spelen. Het duurt niet langer dan een half uurtje en het formaat zorgt ervoor dat je het thuis, in de trein of op de campingtafel kunt neerleggen. Iedereen die tot 36 kan tellen, kan meedoen! Als je aan de beurt bent, gooi je met 8 dobbelstenen. Je legt nu alle dobbelstenen met hetzelfde getal of met een worm opzij. Daarna gooi je met de resterende dobbelstenen en legt nu alle dobbelstenen met een ander getal opzij. Als je totaal hoger is dan 20 en je hebt ten minste één worm gegooid, mag je de steen met het betreffende getal van tafel of zelfs van een andere speler pakken! Maar neem je teveel risico en gooi je alleen maar getallen die je al eens hebt gepakt, dan ben je af en moet je juist een steen inleveren. Op elke steen staan een aantal regenwormen. Wie aan het einde van het spel de meeste regenwormen heeft, is de winnaar. Inhoud: 16 tegels 8 dobbelstenen De spelregels

Benieuwd naar de ervaring van Steven met dit dobbelspel?

Eenvoudig spel maar zo enorm leuk voor jong en oud. Speel het met mijn neefjes van 6 jaar maar ook aan de bar met vrienden. Altijd leuk om te doen en elkaars wormen afpakken is gewoon: "omdat het kan" 🙂
Steven

Ervaringsdeskundige

4. Clever - Dobbelspel

Deze mag zeker niet ontbreken in deze lijst👌

999 Games
Product informatie
Tactisch dobbelspel voor het hele gezin. Dobbel en vul één van je geworpen dobbelstenen in de bijbehorende categorie in. Elke categorie levert op een andere manier punten op. Kies slim en let goed op de overgebleven dobbelstenen. Je moet namelijk elke dobbelsteen met een lager resultaat op het zilveren dienblad aan de andere spelers serveren. Die kunnen daardoor wellicht ook belangrijke punten scoren. Tactisch dobbelspel voor het hele gezin. Vul steeds één van je dobbelstenen in de bijbehorende categorie in. Elke categorie levert op een andere manier punten op. De andere spelers mogen echter kiezen uit de resterende dobbelstenen met een lager resultaat. Razend spannend tot het einde! In dit dobbelspel zijn alle spelers voortdurend bezig. Daardoor is het tot het einde razend spannend!

Benieuwd naar de ervaring van Jamie met dit dobbelspel?

Na tutorial op website van 999 bekeken te hebben, met mijn zoon van 10 gaan spelen. Erg leuk, lijkt op Qwixx, maar dan met veel meer diepgang. Zeker een aanrader om als afwisseling op Qwixx te spelen, ze zijn toch verschillend genoeg, je kunt ze dus gerust allebei in huis hebben! We hebben 4 kaartjes geplastificeerd, die kun je dan met whiteboard markers beschrijven, dan gaan de kaartjes lang mee.
Jamie

Ervaringsdeskundige

5. Perudo - Dobbelspel

Aanrader onder de eenvoudige dobbelspellen👏

Zygomatic Board Game Studio
Product informatie
Ben jij de grootste bluffer? Laat het zien met Perudo! Perudo is een verrassend, eenvoudig en snel blufspel vol spanning. Schud de dobbelstenen in je beker, draai hem om op tafel, gluur naar je eigen score en gok hoeveel dobbelstenen van een bepaald getal minimaal op tafel liggen. Perudo win je door het beste te bluffen en door goed te gokken wat de andere spelers hebben gegooid. Ervaar de spanning van dit eeuwenoude blufspel! Inhoud 6 bekers 30 dobbelstenen Spelregels Kenmerken Voor 2 tot 6 spelers Vanaf 8 jaar oud

Benieuwd naar de ervaring van Peter met dit dobbelspel?

Erg leuk en dynamisch spel. Het spel duurt niet lang, wat ervoor zorgt dat je het meerdere keren achter elkaar kan spelen.
Peter

Ervaringsdeskundige

Conclusie over de leukste eenvoudige dobbelspellen van 2021

Wij hebben de leukste eenvoudige dobbelspellen van 2021 voor je op een rij gezet. Welke voor jou het beste is, blijft uiteraard een persoonlijke keuze. We wensen je super veel succes met het kiezen. Ben je benieuwd naar andere populaire eenvoudige dobbelspellen? Klik dan even op de onderstaande link!

Artikelen die je mogelijk ook interessant vindt: